PREPLET OKUSOV Z DOMAČEGA VRTA, BLIŽNJEGA GOZDA IN NAŠIH VINOGRADOV

Narava je radodarna, saj nas že sprehod po bližnjem gozdičku  lahko nagradi s plodovi, s katerimi bomo pripravili izjemen obed. Tokrat so okusi narave navdušili  chefa  restavracije  Galerije okusov, saj se je odločil za pripravo telečjega hrbta v kombinaciji z  raviolom lisičk iz bližnjega gozda,  temu pa dodal ocvrtek  krompirja z domačega vrta in priželjca ter fermentirano  redkev s ščepcem prahu žgane čebule. Končno podobo krožnika zaokrožajo domače cvetice.

Piko na i tej izjemni harmoniji okusov pa  zagotovo dodaja kozarec primerno ohlajenega vina Modri pinot 2011, doslej najboljšega letnika modrega pinota naše kleti.

Njegova barva je nežna, rubinasto rdeča z odtenki granatnega jabolka. Srednje poudarjen nos razkrije vabljivo in delikatno sortno note modrega pinota in fino vabljivo in mladostno cvetico,  v kateri se prepletajo note zrelejših svežih rdečih sadežev, fine dimne note ter zrele jagode. V ustih pa… crescendo! Suh kot britev, a sočen, z obilico zrelih kislin, srednjega telesa ter odličnim taninskim oprijemom spominja nezgrešljivo eleganco spominja na odlične burgundske modre pinote iz dobrih toplejših letnikov. 

dovolite si uživati…