Novi chef v kuhinji Dveri-Pax, Luigi Petrella

Naša klet vedno znova navdušuje z izjemnimi vini in njihovimi izbranimi okusi, tokrat pa smo svojo pestro ponudbo obogatili še z izjemno kulinariko...

Naša klet vedno znova navdušuje z izjemnimi vini in njihovimi izbranimi okusi, tokrat pa smo svojo pestro ponudbo obogatili še z izjemno kulinariko. V dvorcu Jareninskega posestva in baru/vinoteki. Dveri-Pax namreč svoje goste od nedavnega  razvajamo z vrhunsko kulinariko izpod kuhalnice italijanskega kuharja Luigija Petrelle, ki svojo kuhinjo opisuje kot »poroko med štajerskimi in italijanskimi okusi«. 
V prvih dneh novega leta smo organizirali prijetno druženje z novinarji, kjer se jim je predstavil naš novi chef kuhinje – Luigi Petrella. 
Luigija, ki prihaja iz Neaplja, Slovenci že dobro poznamo, saj je gledalce navduševal že v šovu Gostilna išče šefa, sedaj pa samostojno uspešno nadaljuje svojo pot v našem podjetju. 
Svet kuhe mu je predstavila mama, ki je tudi sama profesionalno kuhala in ga že kot malega fantiča navdušila za pripravo testenin in rižot.
S 16-imi leti se je začel s kuhanjem ukvarjati profesionalno in po končani kuharski šoli delal v restavracijah številnih velikih italijanskih mest. Pot ga je iz Italije zanesla še v Francijo in nato v Španijo, kjer je na Menorci vodil kuhinjo za pripravo testenin v večjem hotelskem kompleksu. Pred dobrimi štirimi leti ga je ljubezen pripeljala v Slovenijo, kjer si je ustvaril družinico  in sedaj s partnerko pričakujeta drugega otroka.
Luigi izhaja iz velike družine, saj je ta 30-letni simpatični ljubitelj začimb najmlajši izmed petih otrok. Praznike tako rad preživlja v krogu svoje velike družino, kjer je priprava hrane vedno v njegovi domeni. Pravi, da v tem neizmerno uživa in, da v domačem okolju črpa navdih za pripravo novih jedi, ki pa so, odkar živi v Sloveniji, po njegovem »poroka med štajerskimi in italijanskimi okusi«.
Zase pravi, da je izjemen ljubitelj testenin z različnimi začimbami in omakami, čemur po novem vedno doda »ščepec Štajerske«.
Gostje lahko tako sedaj uživajo v njegovih mojstrovinah v našem vinskem baru/vinoteki v Mariboru ali v dvorcu na posestvu naše vinske kleti v Jarenini, kjer bo sedaj svet vinskih okusov obogaten še z izjemno kulinariko.
Pokličite nas in rezervirajte svojo mizo ter se prepustite prepletu izjemnih okusov. Pričakujemo vas!