DVERI-PAX NA ŠIROKO ODPIRAMO VRATA PRENOVLJENEGA DVORCA NA POSESTVU SVOJE VINSKE KLETI, V JARENINI

Vse ljubitelje vin in vsega lepega vabimo na ogled čudovito prenovljenega, skoraj 900 let starega  dvorca, ki se nahaja na našem posestvu v Jarenini. Dve leti trajajoči projekt obnove Jareninskega dvora, ki je potekal pod budnim nadzorom spomeniškega varstva, je tako velika pridobitev ne le za naše podjetje, temveč tudi za obiskovalce in državo, saj bo ta dragoceni dragulj z bogato zgodovino, na katerega smo v vinski kleti Dveri-Pax izjemno ponosni, tako velik magnet za domače in tuje goste.

V začetku leta 2014, smo v podjetju Dveri-Pax pod budnim očesom Zavoda za varstvo kulturne dediščine Maribor, v sodelovanju z arhitektom Igorjem Žnidarjem, pristopili k prenovi  Jareninskega dvora, ki je zaveden kot kulturni spomenik 1. razreda, kar pomeni veliko načrtovanja in usklajevanja. Prenova je vsekakor  morala slediti zahtevam Zavoda za kulturno dediščino ter hkrati ustrezati potrebam današnjega časa in dejavnosti.
V našem podjetju  je vse podrejeno pridelavi in prodaji vina ter predvsem razvajanju gostov, ki nas obiščejo na posestvu, zato je bila prenova korenita. Na celotni stavbi tako vključuje zamenjavo oken, obnovo križev na oknih v zgornji etaži, obnovo fasade in restavriranje fresk.

V pritličju dvorca smo v celoti obnovili tla, uredili ogrevanje in prezračevanje, obnovili sanitarije in v celoti zamenjali razsvetljavo – tako stavbe kot okolice. Najbolj ponosni pa smo na novo opremljeno profesionalno kuhinjo, v kateri bomo lahko pripravljali najbolj zahtevne kulinarične specialitete in pa na povsem novo vinoteko in prodajalno vina v pritličnem prostoru, ki je bil prej namenjen leseni preši in manjši etnološki zbirki, ki bo zagotovo navdušila obiskovalce.
S tem smo sprejem gostov in prodajo vina docela preselili iz poslovne stavbe v dvorec. Dobrodošli! Dveri-Pax