Decanter World Wine Award 2014 – nazdravimo s kozarcem rdečega štajerskega vina!

Tudi letos, tako kot vsa leta doslej,  je naša vinska klet posegla po najvišjih priznanjih  na prestižnem in hkrati največjem svetovnem izboru vin Decanter,  v Londonu. Letos smo zopet izjemno  ponosni  na pridobljen naziv regionalne  trofeje za Šipon slamno vino 2012, na vini Šipon 2012 in Chardonnay Vajgen 2011,ki  sta  prejeli srebrno priznanje ter na Renski rizling 2012 s prejetim bronastim priznanjem. Še posebej pa se veselijmo dveh srebrnih priznanj, ki sta jih dobili vini Modra frankinja in Modri pinot, saj sta namreč  to prvi dve  rdeči vini kleti Dveri-Pax s srebrno medaljo s tako pomembnega izbora vin.
Vini Benedict red 2011 in Sivi pinot 2012 Dveri-Pax  sta prejeli naziv vina s priporočilom.

Letos smo zopet ponosni dobitnik kar osmih odličij  z mednarodnega ocenjevanja vin Decanter World Wine, iz Londona.  Po številu prijavljenih držav in vin, je to daleč največji izbor na svetu, saj je bilo letos prijavljenih več kot 15.000 vzorcev iz 46 držav. Prijavljene vzorce je ocenjevalo kar 200 svetovno priznanih strokovnjakov z nazivi Master of Wine in Master Sommeliers ter številnih novinarjev in kupcev vina z vsega sveta.
»Letos smo nad rezultati izbora Decanter naravnost navdušeni, saj smo poleg trofeje za Šipon slamno vino 2012, prejeli tudi priznanje, ki si ga želi prav vsak štajerski vinar! Za dve rdeči vini smo namreč prejeli srebrno priznanje, kar pomeni, da naša regija ni le »regija belih vin«, kot bi menil marsikdo, temveč znamo tudi na Štajerskem pridelati izjemna rdeča vina. To je za našo vinsko klet dokaz, da znanje šteje ter, da lahko še razširimo svoje tržno »obzorje« z rdečimi vini«, je ob tej priložnosti povedal enolog in direktor našega podjetja, Danilo Flakus.

Več  o samem ocenjevanju vin in uspehu slovenskih proizvajalcev si lahko ogledate na www.decanter.com Klik