Slo | Eng | Deu

Uživajte v vinu CHARDONNAY Vajgen, letnik 2013

Razvajanje brbončic je vedno preplet vrhunske kulinarike in izbranih vinskih prvencev, ki jih v široki paleti vin naše vinske kleti zagotovo ne manjka.

Tokrat vas vabimo k uživanju ob kombinaciji biftka pohorskega goveda, ki ga je chef, Gregor Vračko -  hiša Denk,  igrivo poimenoval kar »hamburger«, v kombinaciji z majonezo iz govejega mozga na makronu iz beljaka.

Barvitost in svežino bo izbrani jedi dodala še detelja.

K tej jedi pa chef, priporoča vino Dveri-Pax Chardonnay Vajgen, letnik 2013. Letnik  2013 je letnik belih vin z živahnimi, »štajerskimi« kislinami, zmernimi alkoholnimi stopnjami in pestrim aromatičnim profilom. Barva tega vina je nežna, zlatorumena z nekaj zlatimi odtenki. Vonj je srednje poudarjen. Nakazuje živahnost in svežino.  Najdemo kontinentalno sadje kot so rumena jabolka, ki se prepletajo z rahlimi maslenimi in lesnimi notami. Je suho, z izraženimi kislinami, polnejšega telesa, z nekoliko kremasto teksturo. Izraz v ustih je polnejši, robustnejši, rahlo slan. Pa še namig: pustite mu, da zadiha, da lahko še bolj izrazi sadnost in čvrsto mineralno sredico.