Slo | Eng | Deu
 • V NAŠI VINSKI KLETI SMO USPEŠNO ZAKLJUČILI LETOŠNJO TRGATEV

  V preteklih dneh smo izjemno uspešno zaključili trgatev. Narava nas je letos bogato obdarila, poleg tega pa smo se na njene izzive tudi zelo dobro pripravili.

  Letino je namreč ogrožala nova vinska mušica, proti kateri smo se uspešno borili in v sončnih dneh v naše preše znosili grozdje vrhunske kakovosti. Veselimo se Martina, ko bomo poizkusili nov letnik in z njim zagotovo navdušili stroge poznavalce naših vin.

   

   

  Več...
 • Decanter World Wine Award 2017

  Prispeli so težko pričakovani rezultati z enega najpomembnejših ocenjevanj vin na svetu, Decanter v Londonu, s katerimi smo tudi letos izjemno zadovoljni, saj so vina naše kleti osvojila kar osem bronastih in eno srebrno priznanje

  Tudi letos je bil trud naše ekipe bogato nagrajen, saj je med 17.200 vzorci, kar osem naših vin prejelo  bronasto in eno srebrno priznanje  na prestižnem in hkrati največjem svetovnem izboru vin Decanter,  v Londonu.


  Naše znanje, trud in spoštovanje narave so zopet...

  Več...
 • Modri Pinot Vajgen, 2011 Dveri-Pax navdušil enega največjih vinskih poznavalcev na svetu!

  V preteklih dneh nas je razveselila objava enega največjih poznavalcev vin na svetu, ki se ponaša z nazivom Master of wine, Stevena Spurriera, ki je v zadnji številki vodilne svetovne vinske revije Decanter  med  6 izbranih vin, ki jih po njegovem mnenju morate imeti v svoji vinoteki, uvrstil naš Modri pinot Vajgen, letnik 2011. 

  Ta vinski prvenec, ki je plod slovenske vinske kleti, je Spurrier umestil v družbo izjemnih vin, kot so šampanjec vinske kleti Pommery,  letnik 2014  iz Francije,...

  Več...
 • Tudi fotografiranje je lahko zabavno

  Fotografiranje za Falsatff Magazin na posestvu Dveri-Pax s patrom Egonom Homanom O.S.B., enologom in direktorjem Danilom Flakusom ter Gregorjem Vračkom, kuharskim CHEFOM iz Hiše Denk.

  Več...
 • Intervju v Falstaff karierre magazin

  V decembrski izdaji magazina Falstaff karriere, je bil objavljen intervju z našim gospodarskim direktorjem Helmuthom Neunerjem iz samostana Admont in direktorjem Dveri-Pax, Danilom Flakusom.

  Več...
 • Dan vinske kleti Dveri-Pax, 3.9.2016

  Prvo soboto v septembru, smo na našem posestvu pripravili že 4. tradicionalno druženje – DAN VINSKE KLETI DVERI-PAX.

   

  Vreme je bilo čudovito, kot nalašč za prireditev na prostem. Gostje so lahko izbirali med celotno paleto Dveri-Pax vin, okušali renske rizlinge od samih začetkov delovanja podjetja ter ocenili dobrote iz magnum steklenic. Čudovito podlago za dobra vina je pripravil kuharski chef Gregor Vračko, nadgradnjo pa so pripravili glasbeni gostje, nepozabni Perpetuum Jazzile.

   

  Ker je...

  Več...
 • Decanter World Wine Award 2016

  Prispeli so težko pričakovani rezultati z največjega izbora vin na svetu, Decanter v Londonu s katerimi smo izjemno zadovoljni,  Poleg Londona pa smo konec maja s svojimi vinskimi prvaki v družbi predstavnikov medijev  »osvojili« tudi Primorsko.

   

  Tudi letos, tako kot vsa leta doslej, naša klet posega po najvišjih priznanjih  na prestižnem in hkrati največjem svetovnem izboru vin Decanter,  v Londonu. Letos smo prejeli kar enajst priznanj, in sicer osem bronastih, eno srebrno in naziv vina s...

  Več...
 • Robert Parker Points & Wine Enthusiast

  Naš ameriški uvoznik, podjetje Winebow je portalu www.eRobertParker.com poslalo v oceno dve naši vini.

  Ocenil jih je Mark Squires in obe sta prejeli zelo lepi oceni.
  Janez cuvee 2014 je prejel 89 točk, rdeča zvrst Benedict red pa 88.

   

  Ameriška vinska revija Wine Enthusiast je v svoji aprilski številki objavila oceno naše bele zvrsti Janez. Jeff Jenssen mu je dodelil 89 točk.
  LINK: http://www.winemag.com/buying-guide/dveri-pax-2014-yanez-white-stajerska

  Več...
 • TRADICIONALNA PRIREDITEV – DNEVI ODPRTIH VRAT VINSKE KLETI DVERI-PAX, TOKRAT V PRENOVLJENEM DVORCU

  Leto je naokrog in zopet smo prvo septembrsko soboto svojim obiskovalcem priredili čaroben večer ob glasbi, izvrstni kulinariki in seveda naših vinskih prvencih. V nedavno prenovljenem, skoraj 900 let starem  dvorcu, na našem posestvu, smo obiskovalce navdušili s kulinariko izpod taktirke chefa, Igorja Jagodica in glasbo mojstrov soula in funka – The Soulfingers. 

  Zadnji dve leti sta bili za naše podjetje  med drugim tudi obdobje realizacije velikega projekta – obnove Jareninskega dvora in tako...

  Več...
 • DVERI-PAX NA ŠIROKO ODPIRAMO VRATA PRENOVLJENEGA DVORCA NA POSESTVU SVOJE VINSKE KLETI, V JARENINI

  Vse ljubitelje vin in vsega lepega vabimo na ogled čudovito prenovljenega, skoraj 900 let starega  dvorca, ki se nahaja na našem posestvu v Jarenini. Dve leti trajajoči projekt obnove Jareninskega dvora, ki je potekal pod budnim nadzorom spomeniškega varstva, je tako velika pridobitev ne le za naše podjetje, temveč tudi za obiskovalce in državo, saj bo ta dragoceni dragulj z bogato zgodovino, na katerega smo v vinski kleti Dveri-Pax izjemno ponosni, tako velik magnet za domače in tuje goste.

  V...

  Več...
 • Za nami je nov, uspešen dogodek, ki smo ga poimenovali »Štajerski vinski triumf v Ljubljani«

  Tri kleti, tri zgodbe, en ponos


  Predstavniki  treh uveljavljenih štajerskih vinskih kleti –Dveri- Pax, Ptujska klet in Zlati grič, smo zadnji sončen septembrski dan v slovenski prestolnici izkoristile za predstavitev svojih vin najširši množici vinoljubcev. Razlog za ta skupni dogodek v ljubljanskih Križankah je bila  osvojitev kar štirih nazivov Regionalne trofeje na enem najbolj uveljavljenih mednarodnih ocenjevanj vin na svetu – Decanter, v Londonu. Ta eminentna nagrada je tako povezala tri...

  Več...
 • Nepozabno doživetje ob začetku jeseni – tradicionalno druženje ob dnevu vinske kleti Dveri-Pax

  Prvo septembrsko soboto smo v naši kleti že drugo leto zapored organizirali čudovito druženje, ki je navdušilo številne vinoljube in ljubitelje izbrane kulinarike ter izjemne glasbe. 

   

  Po toplem sprejemu gostov s tradicionalno slovensko potico in kozarcem izbranega vina, smo se skupaj prepustili »kozarcem« vinskih strokovnjakov naše kleti, ki so goste popeljali skozi izbrane okuse letošnjih nagrajencev največjega svetovnega izbora vin Decanter, v Londonu ter številnih drugih prvencev naše...

  Več...
 • Decanter World Wine Award 2014 – nazdravimo s kozarcem rdečega štajerskega vina!

  Tudi letos, tako kot vsa leta doslej,  je naša vinska klet posegla po najvišjih priznanjih  na prestižnem in hkrati največjem svetovnem izboru vin Decanter,  v Londonu. Letos smo zopet izjemno  ponosni  na pridobljen naziv regionalne  trofeje za Šipon slamno vino 2012, na vini Šipon 2012 in Chardonnay Vajgen 2011,ki  sta  prejeli srebrno priznanje ter na Renski rizling 2012 s prejetim bronastim priznanjem.

   

  Še posebej pa se veselijmo dveh srebrnih priznanj, ki sta jih dobili vini Modra...

  Več...
 • Slovenska vina se počasi a vztrajno uveljavljajo tudi na azijskih trgih

  Med zaenkrat še maloštevilnimi vinarji, ki uspešno prodajajo svoja vina na Kitajskem, Hong Kongu, Taiwanu in drugih azijskih trgih je tudi vinska klet Dveri-Pax. Z letošnjim letom smo poslali prve palete vin na Kitajsko, odpira pa se nam tudi zanimivo tržišče Taiwana.


  Več o slovenskih vinih na oddaljenih azijskih trgih si lahko preberete v članku, objavljenem v kitajskem dnevniku ''South China Morninig Post ''.

  LINK

  Več...
 • Jan Plestenjak in Modrijani posneli videospot v vinski kleti Dveri-Pax

  V prvih dneh januarja, je Jan Plestenjak združil moči z Modrijani in v čudovitem okolju vinske kleti Dveri-Pax posnel najnovejši video za romantično pesem z naslovom »En poljub«.

   

  V soju sveč ter kozarcu odličnega vina Dveri-Pax, so se fantje v obnovljenem jareninskem dvorcu, ki je last podjetja Dveri-Pax, predali glasbi. Nežna pesem, ki bo zagotovo Valentinova uspešnica, je navdušila tudi ekipo sodelavcev Dveri-Pax, ki so sodelovali pri projektu in pomagali do realizacije odličnega...

  Več...
 • Za nami je še eno, tokrat že tradicionalno, prednovoletno druženje s »prijatelji« vin Dveri-Pax

  Energija, zabava, veselje ter preplet glasbe in izjemnih okusov….!

   

  S temi besedami lahko strnemo vtise našega, sedaj že tradicionalnega prednovoletnega druženja, v vinskem baru/vinoteki Dveri-Pax, v središču mesta Maribor.

   

  V krogu ljubiteljev naših vin in vsega lepega, smo preživeli čudovit večer z odlično glasbeno zasedbo Maja & Papas. S svojimi kulinaričnimi mojstrovinami nas je razvajal chef Igor Jagodic, bogat kulinarični izbor pa smo dopolnili še z vini naše vinske kleti. Prvič smo...

  Več...
 • Večer Sivih pinotov, v vinskem baru Dveri-Pax, navdušil poznavalce vrhunskih vin

  Pretekli petek, so gostje  našega vinskega bara, v centru mesta Maribor, uživali že v tretji  letošnji vodeni pokušini vin, ki jo je tokrat  vodil enolog in direktor vinske kleti Dveri-Pax,  Danilo Flakus.


  Tokrat smo brbončice obiskovalcev izzvali z bogatim izborom kar 19  štajerskih Sivih pinotov. Cheef kuhinje v vinskem baru, Robert Sagadin, je poskrbel za odlično kulinariko, ki je bila sestavljena iz niza lahkih prigrizkov  in lahke večerje.

   

  Po dvanajstih letih smo zopet odprli...

  Več...
 • Še eno, tradicionalno druženje s predstavniki medijev ob zaključku uspešnega leta vinske kleti Dveri-Pax iz Jarenine

  Predstavniki naše kleti so se v družbi predstavnikov medijev v restavraciji Strelec, na Ljubljanskem gradu, že tradicionalno poslovili od starega leta, ki je bilo tudi letos zelo uspešno ter nazdravili številnim projektom, ki jih prinaša novo leto.

   

  Direktor naše kleti, Danilo Flakus, je letošnje druženje s predstavniki medijev predvsem in znova»izkoristil« za zahvalo za njihovo odlično sodelovanje.

  »Tudi letos smo, tako kot leta prej, prejemniki številnih nagrad na tujih ocenjevanjih, med...

  Več...
 • AWC Vienna 2013

  Mednarodno ocenjevanje vin AWC Dunaj je največje mednarodno ocenjevanje vin. Na ocenjevanju sodelujejo vinarji iz več kot 35. držav z več kot 11.000 vini.


  V tej izjemni konkurenci so vina iz kleti Dveri-Pax ponovno potrdila svojo kakovost z dvema srebrnima medaljama za Šipon Ilovci 2011 in Modri pinot 2009 ter zlato medaljo za Šipon, slamno vino 2011.

   

  Dveri-Pax Team

  Več...
 • Dnevi odprtih vrat vinske kleti Dveri-Pax

  Prvi septembrski konec tedna smo v naši vinski kleti  na široko odprli svoja vrata vsem tistim, ki vedo kaj je dobra vinska kaplja.

   

  Skupaj z gosti Prima Vina Stiriae Slovenae smo obiskovalce navdušili s pestrim glasbenim in kulturnim programom, izbrano kulinariko ter seveda izjemnimi vini. Gostje so uživali v glasbenih nastopih kitarista Marka Zaletelja, tria Eroika in  Alfija Nipiča, ter bogati razstavi slik desetih slovenskih akademskih slikarjev. Poleg tega so si lahko ogledali stalno...

  Več...
 • Potop v modro z Dveri-Paxom

  Ob deset-letnici vinske kleti Dveri-Pax še en fantastičen, tradicionalen adrenalinski dan v družbi predstavnikov »sedme sile«


  V preteklih dneh smo predstavniki vinske kleti Dveri-Pax v družbi novinarjev in tržnikov preživeli čudovit, adrenalinsko obarvan dan ob slovenski obali, točneje pod morsko gladino.

   

  Po lanskoletnem poletu z baloni nad mestom in adrenalinskim raftingom leto prej, smo se tokrat odločili za potop v modro in ogled čudovitega podvodnega sveta slovenske obale. Deset-letnica...

  Več...
 • Večer Renskih rizlingov v vinskem baru Dveri-Pax

  V vinskem baru Dveri-Pax v Mariboru se je zgodila 2. vodena pokušina vin z Danilom Flakusom.

   

  Tokrat je bil na vrsti kralj med belimi vin - Renski rizling. Poizkusili smo 16 različnih Renskih rizlingov iz Štajerske. Cheef kuhinje v vinskem baru, Robert Sagadin je poskrbel za odlične prigrizke in se na koncu izkazal še z lahko večerjo.

   

  Med "kralji vin" sta kraljevala Kupljenov Renski rizling 1996 in prvi Dveri-Pax(ov) Renski rizling 2002.

   

  Bilo je tako, kot se za Renski rizling spodobi....

  Več...
 • Decanter World Wine Award 2013

  Naša vinska klet tudi z letošnjimi rezultati največjega izbora vin na svetu, Decanter v Londonu, dokazuje svojo vrhunsko kakovost in kroji vrh svetovnih proizvajalcev vin.

   

  Letos se naša vinska klet  lahko zopet pohvali z velikim uspehom na prestižnem in hkrati največjem svetovnem izboru vin Decanter,  v Londonu,  saj smo namreč prejeli dve srebrni in kar sedem bronastih odličij. Svoj uspeh smo zaokrožili tudi z enim nazivom vina s priporočilom.

   

  Letos smo zopet ponosni dobitnik kar...

  Več...
 • Dveri-Pax vina v restavraciji Steirereck

  Naša vina lahko od sredine aprila 2013 pijete tudi v dunajski restvraciji Steirereck.

   

  Vinski izbor so nadgradili z vini Šipon 2011, Sauvignon 2012 in Sauvignon Vajgen 2011.

  Sanpelegrinova lestvica uvršča restavracijo Steirereck med 10 najboljših restavracij na svetu (link).

   

  Ponosni smo, da lahko sodelujemo tudi s tako imenitno restavracijo.

   

  Ekipa Dveri-Pax

  Več...
 • Dveri-Pax v Sarajevu

  Vinska klet Dveri-pax se je ponovno predstavila s svojimi vini v vinoteki Dekanter v Sarajevo. Dekanter je od odprtja enoglavnih sarajevskih zbirališč ljubiteljev vina in dobre glasbe.Na razprodanem večeru smo se predstavili z izborom vin, s katerimi smo že nekaj let prisotni na trgu BiH.

  Vsi, ki boste obiskali Sarajevo, boste lahko v vinoteki Dekanter v centru mesta našli tudi naš sauvignon, renski rizling in modri pinot.

   

  Ekipa Dveri-Pax

  Več...
 • Šipon iz naše kleti »predramil« Stevena Spurriera

  Naša vinska klet je dokazala, da z vrhunsko kakovostjo svojih vin mami pozornost in navdušuje celo najbolj znane svetovne vinske kritike. Naše vino, Šipon Ilovci 2011 je namreč tako navdušilo kolumnista revije Decanter, Stevena Spurriera, da mu je v marčevski številki te revije namenil prav posebno pozornost.

   

  Steven Spurrier, znani konsultant za vina in hkrati eden od idejnih vodij ustanovitve londonskega ocenjevanja vin Decanter, namreč v vsaki ediciji omenjene revije, ki velja za najbolj...

  Več...
 • Vinski bar in vinoteka Dveri-Pax

  Podjetje Dveri-Pax je 8.novembra v osrčju mesta Maribor, v stavbi poslovnega objekta Slavija, odprlo vrata svojega prvega vinskega bara in vinoteke.

   

  Tako Maribor ne bo le prestolnica umetnosti in kulture, temveč tudi mesto, ki bo svojim prebivalcem in vsem gostom ponujalo kotiček za uživanje v vrhunskih štajerskih vinih.

  Naša klet Dveri-Pax bo tako v družbi sedmih izbranih štajerskih vinarjev gostom nudila svoje presežke. V baru se bodo gostje lahko prepustili tudi užitkom štajerskih...

  Več...
 • Novi Vinski bar - vinoteka Dveri-Pax - preplet bogatih okusov

  Petega novembra, v samem osrčju mesta Maribor, v pritličju objekta bivšega hotela Slavija,  ponosno odpiramo še ena vrata! In sicer vrata v svet vrhunskih vin in okusov - vrata našega vinskega bara in vinoteke!

   

  V nekdanjem prestižnem hotelu Slavija, sedaj poslovnem centu z najvišjo dodano ponudbo v Sloveniji, na ulici Vita Kreigherja 3, bomo zadovoljili zahteve še tako zahtevnih poznavalcev vin.

   

  V družbi devetih vrhunskih štajerskih vinarjev, bomo gostom ponudili svoj vrhunski vinski izbor...

  Več...
 • »Dveri Pax in predstavniki medijev visoko nad mestom!«

  V preteklih dneh smo predstavniki vinske kleti Dveri-Pax v družbi novinarjev in tržnikov preživeli čudovit, romantično - adrenalinsko obarvan dan. Nove številne nagrade na največjem vinskem ocenjevanju Decanter v Londonu in Sofiji, podpisu pogodbe o sodelovanju z letalskim prevoznikom Lufthansa, ter številni novi načrti za prihodnost, so bile odličen razlog za ponovno druženje s predstavniki »sedme sile«. Skupaj z novinarji smo dan tako namesto v vinogradu že v zgodnjih jutranjih urah preživeli...

  Več...
 • Polaganje temeljnega kamna v Jarenini

  NAŠE PODJETJE JE SKUPAJ Z DRŽAVNIM SEKRETARJEM MINISTRSTVA ZA KMETIJSTVO BRANKOM RAVNIKOM POLOŽILO TEMELJNI KAMEN ZA NOV OBJEKT ZA ZORENJE IN SKLADIŠČENJE MIRNIH VIN IN PENINE

   

  Sreda, 4. julij je bil za naše podjetje še posebej svečan dan. V teh vročih dneh smo namreč v družbi sekretarja ministrstva za kmetijstvo Republike Slovenije, Branka Ravnika, župana Občine Pesnica, medijev in drugih uglednih gostov položili temeljni kamen za nov objekt zorenja in skladiščenja mirnih vin in penine.

   

  S...

  Več...
 • Dveri-Pax v Londonu zopet posegli po priznanjih ter svoj urnik do konca leta napolnili z novimi izzivi in novostmi

  Kot že vrsto let zapored, se tudi letos lahko v vinski kleti Dveri- Pax  pohvalimo s  številnimi nagradami z mednarodnih vinskih ocenjevanj.  Na prestižnem in hkrati največjem svetovnem izboru vin Decanter,  v Londonu,  smo namreč dobili štiri bronaste medalje in štiri priporočila, na izboru Balkans international Wine competition 2012 v Sofiji  pa dve zlati, eno srebrno in eno bronasto priznanje. Tudi sicer nismo mirovali. Že jeseni bodo ljubitelji naših vin lahko uživali v naših okusih v novem...

  Več...
 • Štajerska pomlad 2012

  Vino štajerska in Terme Maribor smo v ponedeljek 16.4.2012 v hotelu Habakuk, predstavili vina letnika 2011 vinarjev Dveri-Pax, Gaube, Valdhuber, Steyer, Joannes in Vinag.

  Predstavitev vin je tekla ob kulinarični spremljavi kuharja Robija Žibrata iz hotela Habakuk.

   

  Dveri-Pax

  Več...
 • Novi uspehi vin Dveri-Pax v reviji »A la carte«

  V marcu je izšla nova številka »A la carte« Magazin, v rubriki »Novice iz vsega sveta« so podelili našemu Renskemu rizlingu 2009 in Sivemu pinotu 2010 pet zvezdic od petih možnih.

   

  S tem smo zopet dokazali, da imamo dobro razmerje med ceno in kvaliteto.

   

  Dveri-Pax

  Več...
 • SEJEM BIL JE ŽIV...

  V soboto 31.03.2012 in nedeljo 01.04.2012, smo spravili pod streho že 5. tradicionalni velikonočni sejem, ki smo ga pripravili v sodelovanju s Turističnim društvom Jarenina.

   

  Sejem sta obiskala tudi  g. Jože Protner in direktor Zavoda za turizem Maribor g. Milan Razdevšek. Poleg razstave pirhov in velikonočnih dobrot, smo na posestvu Dveri-Pax na široko odprli vrata obiskovalcem, ki so si ogledali klet, stalne razstave v dvorcu, prihod starodobnikov in še kaj. Za glasbeno spremljavo je...

  Več...
 • Tradicionalno prednovoletno druženje s »prijatelji« vin Dveri-Pax

  Energija, zabava, veselje, preplet glasbe, igre ter izjemnih okusov….! S temi besedami lahko strnemo vtise našega, sedaj že tradicionalnega prednovoletnega druženja na našem posestvu, v zadnjih novembrskih dneh. V krogu ljubiteljev naših vin in vsega lepega, smo preživeli čudovit večer ob glasbeni spremljavi mlade zmagovalke EME, Maje Keuc in »Zmagovalca med Fotri«, Lada Bizovičarja. Ob kulinaričnih mojstrovinah ljubljanske restavracije JB, pod okriljem kuharskega mojstra Janeza Bratovža smo...

  Več...
 • Decanter World Wine Award 2011

  "Šipon 2009 iz vinske kleti Dveri – Pax v Londonu  prejel prestižni naziv "Mednarodne trofeje" med sladkimi vini"

  Po majskem velikem uspehu, na izboru Decanter v Londonu, kjer je naše vino Šipon 2009 Dveri-Pax prejelo naziv Regionalne trofeje med sladkimi vini, se v vinski kleti Dveri-Pax lahko pohvalimo z novim, izjemnim uspehom!

   

  V sredo, 7. Septembra 2011, je v Royal Opera House, v Londonu, potekala  uradna predstavitev letošnjih Decanterjevih nagrajencev  -»Decanter World Wine Awards...

  Več...
 • Najboljša modra frankinja iz kleti Dveri-Pax

  Ocenjevanje kakovosti  na Festivalu modre frankinje Sevnica 2011,  ki je 29.8.2011 potekalo na gradu Sevnica, je bilo za našo klet izjemno uspešno! 

  Po izboru komisije je naziv šampiona ocenjevanja pripadel namreč ravno frankinji iz naše kleti, letnik 2007.

   

  Smo torej ponosni lastnik najboljše frankinje v Sloveniji! Na žalost je zaradi izjemne pitnosti in prijetnega okusa vzorec na ocenjevanje romal le še iz arhiva, vendar pa je to razlog več, da bo letnik, ki sledi in je na voljo za...

  Več...
 • Kolesarjenje po Poti Stare trte tudi mimo Dveri-Paxa

  V Mariboru, mestu, ki je vpeto v čudovito naravo Pohorja, vinorodnih gričev in reke Drave, se konec meseca septembra odvija FESTIVAL STARE TRTE.

   

  V tem času se bomo skupaj podali na kolesarsko odkrivanje vinorodnih gričev v okolici Maribora in okušanje sadov narave, ki jih ponuja ta prelepi jesenski čas. Hkrati bomo obiskali tudi Staro trto, najstarejšo trto na svetu, ki uspeva prav v Mariboru, na Lentu, in katere bogata vinska tradicija sega tudi do njenih potomk.

   

   

  Vabljeni, da se nam na...

  Več...
 • Za nami je fantastičen adrenalinski dan v družbi predstavnikov »sedme sile«

  V preteklih dneh so predstavniki vinske kleti Dveri-Pax v družbi novinarjev in tržnikov preživeli čudovit, adrenalinsko obarvan dan ob Savi, pod Šmarno goro. Nove številne nagrade na največjem vinskem ocenjevanju Decanter v Londonu, so bile odličen razlog za ponovno druženje s predstavniki »sedme sile«.

   

  Dan so tako namesto v vinogradu in pisarni tokrat za spremembo preživeli v prijetnem druženju in se predali športnim užitkom – kolesarjenju in raftanju na Savi.

  Ta dan ni manjkalo obilo...

  Več...
 • Decanter World Wine Award 2011

   »Razvajena žirija« v Londonu soglasno razglasila Šipon 2009 Dveri- Pax  za Regionalno trofejo med sladkimi vini

   

  Leto je naokoli in zopet so nas navdušili uradni rezultati z mednarodnega ocenjevanja vin Decanter World Wine iz Londona.  Po številu prijavljenih držav in vin je to največji izbor na svetu, saj je bilo letos prijavljenih rekordnih 12.252 vzorcev, ocenjevanje pa je trajalo kar štiri dni. Letos smo prejeli prvi šampionski naziv s slamnatim vinom Šipon 2009 ter še osem drugih...

  Več...
 • »Nova potrditev naše kleti za kakovost – tokrat so nam jo namenili člani skupine X«

  Pred dnevi je na marčevski degustaciji skupine prijateljev in ljubiteljev vin, z imenom »Skupina X«, naša klet prejela novo potrditev za uspešno delo. Člani – degustatorji te skupine, ki deluje že enajsto leto, so na slepi degustaciji naše vino Šipon Ilovci 2007, postavili na odlično tretje mesto,  na najvišjo »stopničko« pa Šipon 2010.

   

  Na slednje smo še posebej ponosni, saj je bil letnik 2010 izjemno zahteven. »Skupina X« ima za sabo že več kot 100 srečanj in na njih so pokusili številna...

  Več...
 • Prestižne Parkerjeve točke za vinsko klet Dveri-Pax

  Julija 2010 je ekipa Roberta Parkerja iz Londona v pokušino vin vključila tudi vina naše vinske kleti.

   

  Znani strokovnjak iz omenjene ekipe, Neal Martin, je bil  popolnoma očaran nad visoko kakovostjo naših vin. Primerjal  jih je z avstrijskimi in italijanskimi in bil izjemno zadovoljen s prijetno ravnjo alkohola, odlično splošno uravnoteženostjo  s svežino, prijetno kislino in predvsem  izredno homogenostjo  mineralnih snovi. Tu je gospod Neal Martin še posebej izpostavil naš  renski rizling...

  Več...
 • Tradicionalno prednovoletno druženje z ljubitelji vin Dveri-Pax

  V zadnjih novembrskih dneh, smo sodelavci vinske kleti Dveri-Pax na tokrat že tretjem prednovoletnem druženju, skupaj z ljubitelji vin in člani kluba Dveri-Pax, preživeli še en prijeten večer ob »požirkih« kulture, glasbe in seveda naših vin.

   

  Tudi letos smo bili uspešni, saj je bil naš trud med drugim nagrajen s kar desetimi priznanji z mednarodnega  ocenjevanja  Decanter v Londonu in številnimi drugimi priznanji.

   

  In ker se uspehom radi veselimo v družbi tistih, ki nas poznajo in...

  Več...
 • Decanterjevi nagrajenci 2010 vinske kleti Dveri-Pax ob partiji golfa

  Predstavniki vinske kleti Dveri- Pax smo v družbi novinarjev in predstavnikov medijev preživeli prijeten dan na golf igrišču Diners golf & Country club Smlednik in jim predstavili uspeh, ki smo ga dosegli na največjem svetovnem ocenjevanju vin Decanter,  v Londonu.

   

  Na največjem svetovnem ocenjevanju vin Decanter smo v naši kleti s kar desetimi prejetimi odličji dokazali, da ostajamo v vrhu svetovnih proizvajalcev vin. Ob tej priložnosti smo povabili številne novinarje, urednike in druge...

  Več...
 • Decanter World Wine Award 2010

  Vinska klet Dveri- Pax  z novimi prejetimi priznanji ostajamo v  svetovnem vrhu proizvajalcev vin

   

  V preteklih dneh smo s ponosom sprejeli uradno poročilo z mednarodnega ocenjevanja vin Decanter World Wine iz Londona. Letos smo na ocenjevanje poslali deset vzorcev naših vin in prav vsi so bili nagrajeni. Na to največje ocenjevanje na svetu je bilo letos prijavljeni rekordno število vzorcev,  in sicer  kar 10.983, kar je polovico več kot pred sedmimi leti, ko se je ta izbor v Londonu odvijal...

  Več...
 • Preživite čudovit konec tedna na posestvu Dveri-Pax, v Jarenini

  V vinski kleti Dveri-Pax, kjer nadaljujemo več kot 800-letno benediktinsko tradicijo vinogradništva in vinarstva na območju severovzhodne Slovenije, vas vabimo na prijetna druženja ob koncih tedna, kjer boste lahko poizkusili naša odlična vina na prav poseben način. V čudovitem okolju narave boste vse do pozne jeseni konce tedna lahko preživljali ob zvokih številnih glasbenih nastopov, kulinaričnih specialitet in vodenih degustacij vina z zavezanimi očmi. Tako imenovane »slepe degustacije« bodo...

  Več...
 • Nepozabni vinski večer z revijo Vino pri nas

  V petek, 9.4.2010, smo v Dveri-Paxu gostili bralce revije Vino. Gostom smo prvič predstavili vina letnika 2009, za dopolnitev nepozabnega kulinaričnega doživetja, je poskrbelo osebje hotela Habakuk.

   

  Večer smo v naši vinski kleti zaključili s pokušino, kjer smo postavili na mizo renske rizlinge vse od svežega 2009 in tja do legendarnega prvega renskega rizlinga letnika 2002, ter nekaj sauvignonov in chardonnayev.

   

  Na koncu smo se vsi strinjali, da je bilo nepozabno!

  ...

  Več...
 • NOVO: Jareninski dvor 1139-2010 sprehod skozi skozi stoletja

  V našem dvorcu v Jarenini smo v kapeli svetega Urbana odprli stalno razstavo z naslovom Jareninski dvor 1139-2010 sprehod skozi stoletja. Zgodovinska dokumentarna postavitev v kapeli je predstavljena, kot kronološki sprehod od začetkov benediktinske dejavnosti na tem področju (1139) pa do danes. Osrednja nit predstavitve je vinska trta.

   

  V drugem delu našega dvorca v stari dvorni preši smo uredili vinogradniški muzej.

   

  Dveri-Pax

  Več...
 • Velikonočni sejem

  V Jarenini smo na Cvetno nedeljo 28.3.2010 uspešno zaključili dvodnevni že tretji tradicionalni Velikonočni sejem, odprli spominsko sobo Jareninski dvor skozi stoletja v kapeli svetega Urbana in vinogradniški muzej v stari dvorni preši.

   

  Dogodek smo pripravili v sodelovanju s Turističnim društvom OVTAR - Jarenina.

   

  Hvala vsem obiskovalcem! Naslednje leto ponovno vabljeni!

   

  Dveri-Pax

   

   

  Več...
 • Benedict RED 2008 naš ponos

  Po velikem uspehu Benedict RED letnika 2007, ki smo ga v februarju v celoti razprodali smo se odločili, da vam ponudimo z novim letnikom 2008. Benedict RED 2008 še morda deluje mlado, vendar bo čas prinesel svoje in bo po mnenju našega enologa Danila Flakusa vino samo še napredovalo.

   

  Pokusite ga, ne bo vam žal!

   

  Ekipa Dveri-PAX

   

  Več...
 • Dveri-PAX se je dobro odrezal tudi v Splitu

  V mesecu februarju so nas znova presenetili rezultati iz 15. mednarodnega ocenjevanje SAJAM Split. Tekmovanje je potekalo med pridelovalci vin bivše Jugoslavije. Med njimi se je vinska klet Dveri-PAX odlično odrezala.

  Na ocenjevanje smo poslali Renski rizling 2008 in Chardonnay Vajgen 2006. Obe vini sta potrdili svoje dosedanje uspehe. Kot so mnogi strokovnjaki napovedovali, da se bo Renski rizling 2008 v steklenici še naprej odlično razvijal in postajal vedno boljši se je to tudi potrdilo,...

  Več...
 • Vinska klet Dveri-Pax - z novimi priznanji v bogato jesen

  Dejstvo, da bo letošnja jesen za našo vinsko klet  bogata ne  le z odličnimi vini, pač pa tudi z vrhunskimi nagradami, le še potrjujejo rezultati z enega največjih mednarodnih vinskih ocenjevanj AWC Wienna, kjer smo pred dnevi prejeli kar devet medalj.

   

  Vseh devet vin, ki smo jih prijavili letos, je torej prejelo srebrno priznanje, kar je izjemen uspeh, saj omenjeni izbor z leti postaja vse bolj cenjen in poznan širom po svetu. Strokovnjaki so letos okušali in ocenili več kot 9000 vzorcev.

  ...

  Več...
 • Shirlie Roden - akustični koncert

  Preden se popolnoma prepustimo poletju, soncu in razigranosti, si privoščimo še nekaj za svojo dušo.

   

  Tako Vas vabim na večer glasbe in vina v grajski kleti na Jareninskem dvoru.

  SHIRLIE RODEN nam bo ponovno polnila srca s svojim izjemnim glasom in energijo, tokrat v čarobnem ambientu, preko 400 let stare grajske kleti.

   

  Po koncertu bomo lahko okusili odlična vina vinske kleti Dveri pax in po ugodnih cenah,  tudi kupili kakšno steklenico njihovega izbranega vina.

   

  Akustični koncert bo...

  Več...
 • Vrhunsko vino Janez 2008 vinske kleti Dveri-Pax očaralo žirijo na Poljskem

  V Varšavi je v dneh od 20.-22. maja potekala mednarodna razstava hrane in pijače z imenom B2B, kjer je med drugim potekal tudi izbor za najboljši okus in embalažo prijavljenih vin. V tej kategoriji je naše vino Janez 2007, sicer letošnji bronasti Decanterjev nagrajenec, prejelo priznanje tako za najboljši okus, kakor tudi za najbolj lično embalažo. 

   

  Doseženo priznanje je ponoven dokaz, da štajerska vina sodijo v sam svetovni vrh vin in je hkrati nov izziv za pojavljanje na številnih novih...

  Več...
 • Decanter World Wine Awards 2009

  Vinska klet Dveri- Pax  z novimi priznanji zopet v samem svetovnem vrhu proizvajalcev vin

   

  V preteklih dneh so nas razveselili uradni rezultati z mednarodnega ocenjevanja vin Decanter World Wine iz Londona.  Po številu prijavljenih držav in vin je to največji izbor na svetu, saj je bilo letos prijavljenih kar 10.285 vzorcev, med katerimi je priznanja prejelo kar devet vin iz naše vinske kleti.

   

  S srebrnim priznanjem so bila nagrajena vina Sauvignon 2008, Sauvignon Vajgen 2007, Renski Rizling...

  Več...
 • Nova oglaševalska akcija

  V letošnjem spomladanskem delu  smo se v medijih pojavili z novo oglaševalsko akcijo, ki bo zagotovo navdušila vinske sladokusce.

  Vina Dveri-Pax so povezana z vrhunskimi doživetji, kar odražajo tudi naši oglasi in jumbo plakati, ki smo jih pripravili v prvem delu letošnje

  oglaševalske kampanje. Komunikacijo to pot odlikuje še dodatna senzualnost, ki vas zagotovo dotakne.

   

  Več...
 • Silvestrska večerja ob izbranih vinih vinske kleti Dveri-Pax

  Silvestrski večer  je za večino vseh nas prav posebno doživetje. K temu zagotovo sodi tudi svečana večerja, kjer je izbrano vino njen nepogrešljivi del. Okusi so različni zato ob tej priložnosti ne moremo govoriti o kaki prav posebni jedi, ki je na praznični mizi ne bi smeli pogrešiti. Čim bolj pester je jedilnik, tem bolj je večer lahko zanimiv in poln čarobnih okusov.

  Pri izboru vin moramo biti izredno previdni, saj velja načelo, da morajo biti »usklajena« z jedmi, ki jih postrežemo, in sicer...

  Več...
 • Ledena trgatev v prvih dneh novega leta

  Prvi dnevi novega leta so bili kljub hudemu mrazu v naši vinski kleti izjemno aktivni. Ravno hlad nam je omogočil, da smo po petih letih zopet lahko izpeljali ledeno trgatev in 5.1. v zgodnjih jutranjih urah, pri kar devetih stopinjah pod ničlo v vinogradu Kapela potrgali ledeno grozdje sorte Šipon, iz katerega smo izisnili 150 litrov ledenega mošta. Dan kasneje smo na znameniti legi Vajgen potrgali še ledeno grozdje sorte Rumeni muškat in iztisnili kar 120 litrov omamne, sladke tekočine. Na...

  Več...
 • V podjetju Dveri-Pax d.o.o. smo se v svoji vinski kleti poslovili od starega leta...

  Staro leto se je poslovilo, novo pa že na široko odplo svoje duri. Ob tej priložnosti smo v podjetju Dveri-Pax organizirali dogodek, kjer smo se v družbi predstavnikov lokalne skupnosti, poslovnih partnerjev in številnih prijateljev poslovili od starega leta.

   

  V svoji vinski klet na Jarenini, smo se v 200 let starem grajskem poslopju prepustili užitkom kulture, odlične glasbe in bogatih okusov naših vrhunskih vin.

   

  Povabljeni so uživali v nastopu izjemnega Petra Ternovška, Borštnikovega...

  Več...
 • Novinarska konferenca Dveri-Pax v Ljubljani

  Družba Dveri-Pax je 9.10.2008 v restavraciji Chez Eric v Ljubljani na tiskovni konferenci  slovenskemu trgu podrobno predstavlja svojo blagovno znamko vin Dveri-Pax, ki jih prideluje na prvovrstnih in sončnih vinorodnih legah dežele Štajerska. Do sedaj je bila prodaja njihovih vin usmerjena predvsem na tuja tržišča, zdaj pa si želijo kot slovenski pridelovalec ugled utrditi tudi med domačimi poznavalci in kupci vin. Trgu ponujajo vina treh skupin, in sicer linijo svežih vin, linijo vin iz...

  Več...
 • Nove medalje za vina Dveri-Pax

  Tudi letos smo sodelovali na tokratnem  34. odprtem državnem ocenjevanju vin, Vino Slovenije  Gornja Radgona 2008 in dosegli naslednje rezultate:

   

  Chardonnay - Šipon, suhi jagodni izbor 2006, zlata medalja

  Sauvignon 2007, zlata medalja

  Renski rizling M 2007, zlata medalja

  Renski rizling 2007, srebrna medalja

  Modra frankinja 2006, srebrna medalja

  Taminec 2007, srebrna medalja

   

  Od 6. poslanih vzorcev vin so bila vsa vina nagrajena.

  Več...
 • Grossmannovem festival filma in vina

  Tudi na letošnjem Grossmannovem festivalu filma in vina, ki poteka od 09. - 16. avgusta 2008 v Ljutomeru in Murski Soboti se vinska klet Dveri - Pax predstavlja s svojimi vini. Festival, ki vsako leto bolj prerašča slovenske okvirje in se uveljavlja v družbi pomembnih evropskih filmskih festivalov je priložnost za kakovostno promocijo našega podjetja. S predstavitvijo vin bomo popestrili tudi projekcijo nove slovenske komedije Branka Đurića `` Traktor, ljubezen in rock`n roll. Več o festivalu...

  Več...
 • Koncert komornega zbora Orfej

  Vljudno vabljeni na glasbeni večer z komornim zborom Orfej v gradu Železne dveri v nedeljo 3. avgusta ob 20. uri. Komorni zbor z koncertom zaključuje priprave na tekmovanje v mednarodnem  zborovskem  tekmovanju v mestu Neuchatel v Švici. Med več kot 100 prijavljenimi zbori, se je komorni zbor Orfej uvrstil med 16 pevskih zborov iz Evrope in Azije.

   

  Vljudno vabljeni na prijetno druženje!

   

  Več...
 • Koncert Shirlie Roden

  V petek 06. junija se je ob 19.uri v stari grajski kleti Jareninskega dvora odvil akustični koncert mednarodno priznane glasbenice, odlične pevke, terapevtke in predavateljice, Shirlie Roden. Z svojim edinstevnim glasom nam je tudi v slovenščini zapela nekaj svojih pesmi.  Prijeten večer so obiskovalci koncerta zaključili s predstavitvijo in degustacijo nagrajenih vin mednarodnega ocenjevanja Decanter v Londonu vinske kleti Dveri-Pax.

   

  Več o Shirlie Roden

   

  Shirlie Roden zadnjih trinajst let...

  Več...
 • Nagrajena vina

  Na prestižnem londonskem izboru Decanter smo prejeli nagrado za kar štiri vina iz naše kleti in sicer ...

  Več...
 • DECANTER World Wine Awards

  Na enem najprestižnejših vinskih ocenjevan na svetu Decanter World Wine Awards 2008 v Londonu so bila štiri vina vinske kleti Dveri – Pax nagrajena z medaljami.Sauvignon 2007 s srebrno medaljo, Janez cuvee 2007, Benedict cuvee 2007,  ter Sivi pinot 2007 pa z bronastimi medaljami.

   

     

  Več...
 • Vabilo

  Vabimo vas na večer glasbe in vina v grajski kleti na Jareninskem dvoru. Izbrana vina Dveri-pax boste lahko pokušali ob akustičnem koncertu kantavtorice Shirley Roden iz Anglije.

   

  V čarobnem ambientu stare grajske kleti boste lahko uživali 06. junija 2008 ob 19:00 uri.

   

  Več informacij na info številki: 051 357 803 !

  Več...
 • Predstavila na elitni lokaciji v Westminster school v centru Londona

  Na elitni lokaciji v Westminster school v centru Londona so se na promocijski degustaciji slovenskih vin uspešno predstavila tudi vina Dveri – Pax. Predstavitev je bila namenjena predvsem novinarjem, trgovcem in sommelierjem. Svoja vina smo predstavljali skupaj z predstavnikom podjetja Dveri – Pax v Angliji, g. Markom Savageom iz vinske hiše Savage Sellection. Za vinsko klet Dveri – Pax,kot novo ime na vinskem trgu, je zelo pomembno, da so vina prisotna na najpomembnejšem vinskem trgu na svetu,...

  Več...

UTRINKI Z DOGODKOV